Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.01.15. Kalocsai K.E. - Filtermat Nagykőrös

K. K. E. - Nagykőrösi Filtermat

71 - 78

 

A 2009. decemberben elmaradt Filtermat elleni mérkőzésünket tartottuk meg.

A labda feldobását követően a két csapat fej-fej mellett haladt az első negyedben, a végén a nagykőrösiek 1 pontos előnyre tettek szert. Már a meccs elején is látszott, hogy szoros küzdelem lesz, annak ellenére, hogy a Filtermat csapata 5 emberrel tudta vállalni csak a mérkőzést. (17 - 18)

 

A második etap szinte az első 10 perc eseményei szerint zajlott, itt is csak 1 pont volt a különbség. A védekezésünk nem volt jónak mondható, s elég sok labdát adtunk el, amiből az ellenfél sorra előnyt kovácsolt magának. Így fordulhatott elő, hogy a félidő végét két pontos hátránnyal zártuk. (35 - 37)

 

A mádodik félidőben átálltunk emberfogásos védekezésre, ami a Kiskunfélegyházi fiatalok ellen is sikert aratott. Gondoltuk, hogy ezzel a stratégiával meg tudjuk fordítani a meccs állását. Ez a formáció sikeresnek bizonyult, hiszen a negyed közepére már öt pontos előnyt kovácsoltunk. (50 - 45) A negyed végén ismét alábbhagyott a lendületünk, aminek köszönhetően a nagykőrösiek az öt pontos hátrányukat ledolgozták 2 pontig. (51 - 49)

 

Az utolsó negyedben nagy elszántsággal és akarattal mentünk föl a pályára, aminek köszönhetően 6-0-ás rohanással a különbséget 8 pontra duzzasztottuk. A túl nagy akarásnak görcsösség lett a vége, sok hibát vétettünk ismét (labdaeladások), amit a Nagykőrös kihasznált. A meccs folyamán az ellenfél nem adta fel, tartotta magát elszántan, annak ellenére, hogy az utolsó etapban egy játékosukat is elveszítették fault hibák miatt. A végén mi már csak rohantunk az eredmény után, gyors fault-olásra kényszerültünk, hátha az ellenfél kihagyja a büntetőket, és mi gyors kosarakkal válaszolva pontokhoz jutunk. Sajnos ez a taktika sem jött be, a Filtermat rendre bedobta a büntető pontokat, míg mi nem tudtunk kosarakat szerezni. (71 -78)

 

Fájó vereség ez számunkra, mert egy kötelezőnek vélt mérkőzést veszítettünk el, melyet ha megnyerünk, a tabella 3. fokára léphettünk volna. Jelenleg a tabella 4. helyén állunk.

Ennek ellenére nem adjuk fel a küzdelmet, most kezdődik a második forduló, melynek a végén mindenképpen a felsőházi rájátszásba kerülés a tét.

Fel a fejjel!!!

Hajrá KKE!!

 

 Részeredmények és pontszerzők

I. negyed: 17 - 18

II. negyed: 18 - 19

III. negyed: 16 - 12

IV. negyed: 20 - 29

 

Vörös Balázs: 18

Schmidt Rajcsi: 8

Juhász Ármin: 18

 Katus Zoltán: 8

András Norbi: 13

Csamangó Csaba: -

Kanczler Feri: 1

Lakatos Péter: 5/3

Ványai Dani: -

Kollár Dénes: -

 

Bírók: Bogárdi János és Földi László