Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.03.12. Kalocsai K.E. - Kecskeméti A.S.

Kalocsai K.E. – K.A.S.

80 – 67

 

Nagy izgalommal és nagy lelkesedéssel vártuk a péntek esti mérkőzést. Szó szerint „élet-halál” mérkőzés várt ránk, hiszen csak a győzelem volt elfogadható ahhoz, hogy bekerüljünk a legjobb 4 közé. A mérkőzéshez az is hozzátartozik, hogy a kecskemétieket idáig csak a Vásárhelyi Kosársuli tudta legyőzni. Ennek szellemében is készültünk a találkozóra.

 

Már a labdafeldobásnál érezhető volt, hogy egy feszült mérkőzés elé nézünk. De azt hiszem mindenki számára nagy meglepetés volt, hogy szó szerint állva hagytuk ellenfelünket. A negyed közepéhez érve már 15 pontos vezetésre tettünk szert.(17:2) A kecskemétiek is csak csodálkoztak, hogy mi történhetett velünk még a tavalyi mérkőzés óta. A negyed második felében is sikerült növelni előnyünket és egy 13 pontos előnnyel zárni az első etapot. Ami szintén dicsér bennünket, hogy csak mindösszesen 7 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek.

 

Egy rövid pihenő elteltével ismét visszatértünk a pályára, hogy ott folytassuk a mérkőzést ahol abbahagytuk. Ez a negyed már kicsit szorosabbra sikeredet, mert a kecskemétieknek sikerült magukat fejben összeszedni. Ebben az etapban már sültek a 3 pontosaik is ami az egyik nagy fegyverük. Hármat is szórtak nekünk egymás után. Próbáltuk időkéréssel megtörni a lendületüket. Ezt a negyedet ugyan megnyerték 2 ponttal, de a félidőhöz érve még mindig 11 pont volt az előnyünk (38:27).

 

A félidő eltelte után a két csapat fej – fej mellett küzdött. Ugyan ezt a negyedet ők kezdték jobban, de próbáltuk tartani magunkat. Folyamatos cserékkel próbáltunk friss embereket tartani a pályán. A negyed feléhez érve nagy lendületbe jöttek a kecskeméti fiúk, ami az eredményben is megmutatkozott, hiszen 4 pontra zárkóztak fel mellénk (44:40). Egy rövid időkérés után rendeztük sorainkat és újra hozzányúltunk a legnagyobb fegyverünkhöz a gyors és precíz lerohanásainkhoz. Ezen időszaka alatt sikerült két triplát is dobnunk zsinórban, amivel ismét lélekben az ellenfelünk fölé kerekednünk. A negyed végére már ismét 12 pont volt az előnyünk (60:48).

 

A záró részhez érve sem tört meg a lendületünk és mindent ott folytattunk ahol az előző negyed végén abbahagytuk. Végig a negyed során a kezünkben tartottuk az irányítást. Az ellenfelünk talán nem tudta feldolgozni, hogy ezen a meccsen ennyivel jobban működött a „kalocsai henger”. Folyamatosan a bírókkal perlekedtek, ami persze a mi malmunkra hajtotta a vizet. Ezért is fordulhatott elő, hogy csak 4 emberrel fejezték be ezt a mérkőzést.

Ezzel a mérkőzéssel szinte bebiztosítottuk a felsőházi rájátszásba a pozíciónkat, de ehhez még az is kell, hogy a jövő héten pénteken begyűjtsük a 9.győzelmünket is a félegyházi fiatalok ellen. A csapat dicséretére váljék, hogy a Vásárhelyi Kosársuli mögött csak mi tudtuk megverni a kecskeméti KAS csapatát.

 

Részeredmények és pontszerzők:

I. negyed: 20 : 7

II. negyed: 18 : 20

III. negyed: 22 : 21

IV. negyed: 20 : 19

 

Vörös Balázs: 24/3

Lakatos Péter: 19/9

András Norbi: 14

Schmidt Rajcsi: 11/3

Juhász Ármin: 6

Tóth Bence: 4

Katus Zoltán: 2

Csamangó Csaba: -

Kanczler Feri: -

 

Bírók: Csalóközi Gábor, Csányi Tamás