Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.12.13. Tiszakécske V.S.E. - Kalocsai K.E.

 Magabiztos győzelem idegenben is

 

Nem teljes csapattal is nyertünk

 

Azon szurkolóink, akik már a tavalyi évben is megtiszteltek minket jelenlétükkel a mérkőzéseinken és figyelemmel kísérték a csapat idegenbeli meccseit is, tudhatják, hogy a tavalyi év legcsúfosabb vereségét mi szenvedtük el a bajnokságban a Tiszakécske otthonában. Ugyan mindössze 9 ponttal maradtunk csak alul akkor, mégsem lehet egy ilyen fiaskót megengednünk magunknak, így testileg és lelkileg is maximálisan felkészülve vágtunk neki a hosszú útnak pénteken késő délután...

Hazai környezetben a szezon első mérkőzésén 51 ponttal diadalmaskodtunk a kécskei gárda fölött, ami nagy magabiztosságra adhatott volna okot, ám az előzőekben említettek miatt ezt mégsem tehettük meg. Emellett az sem volt mellékes tényező, hogy a feldobáskor center poszton a hátsó szekciónk üresen állt, mivel András Norbi barátunk nem tudott a mérkőzésre ellátogatni. Ezen felül Katus "Kézi" Zoli is igazoltan hiányzott munkahelyi elfoglaltság miatt.

Ennek fényében vágtunk bele az első 10 percbe, amely a tavalyi mérkőzéshez hasonlóan nyögvenyelősen indult, hiszen az ellenfél egyetlen magas emberével nem tudtunk mit kezdeni a palánk alatt. Sorozatos eladott labdáink és hibás dobásaink miatt nem tudtunk meglépni igazán. De így is hoztuk az elsőt: 15-16 a javunkra.

A rövid kis pihenő alatt a két negyed között rendeztük a sorainkat is eldöntöttük, hogy akkor most egy kicsit meglépünk a pontkülönbségben, hogy a mérkőzés második felében már nyugodtan tudjunk pattogtatni. Sikerült is, hiszen ezt a negyedet 24-13 arányban hoztuk (amiben egy 10-0-ás rohanásunk is volt), így nyugodt szívvel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőben pedig már tulajdonképpen örömjátékot játszottunk. A Tiszakécske ekkor emberfogásról zóna védekezésre állt át, ám ez sem segített rajtuk, hiszen gyönyörűen szórtuk a 3 pontosokat. A kezdő ötösből 3 ember is dobott kintről ekkor. Produkáltunk ekkor egy 11-0-ás futást is, amivel bebiztosítottuk az előnyünket. Hál' Istennek a büntetők is sültek, a befutások valamint a hullámból való betörések is rendre vagy kosárral vagy faulttal végződtek. A nem létező eredményjelzőn pedig a negyed végén ekkor már 57-40 volt a Kalocsai " Csikócsapat " javára.

A negyedik negyedben csak annyit szerettünk volna, hogy a különbség realizálódjon, valamint a velünk az idegenbeli mérkőzésekre is kitartóan elutazó fiatal tehetségeink is játéklehetőséget kapjanak, ami meg is történt ekkor már. Szintén sültek a 3 pontosok és a szívvel-lélekkel játszó Kalocsa a játék szeretetével övezve magabiztos győzelmet aratott végül idegenben is. A mérkőzés vége számszerűen 73-54 lett nekünk.

 

Negyedenkénti eredmények

1. negyed

15

16

2. negyed

13

24

3. negyed

12

17

4. negyed

14

16

 

Pontok

Vörös Balázs

26/6

Lakatos Péter

15/12

Tóth Bence

11

Juhász Ármin

9/3

Schmidt Rajmund

6

Csamangó Csaba

5/3

Kanczler Ferenc

1

Jakab Döme

-