Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. december 12. Jégh-Optika Kiskunfélegyházi K.C. - Kalocsai K. E.

2011.12.13

7. forduló - 2011. december 12. – Kiskunfélegyháza


Jégh-Optika Kiskunfélegyházi K.C. - Kalocsai K.E. 56 : 61
(6:8, 18:16, 14:16, 18:21)

Vezette: Baukó F., Kónya L.


Jégh-Optika Kiskunfélegyházi KC.: Bencsik András 8/6, Fekete Péter Pál, Huszár Alex 16, Mészáros Gábor 4, Szabó Miklós 7 Csere:
Gibárszki Marcell, Markolt Richárd, Nemcsók Bence 6/3, Zsitva Tibor 15/3 Vezetőedző: Simon Zoltán

Kalocsai K.E.: Csamangó Csaba 1, Katus Zoltán 8, Schmidt Rajmund 3, Tóth Bence 19, Vörös Balázs 27/12 Csere: Juhász Ármin 3 Játékos-edző: dr. Varga Ákos

 

A 2011-es évet Kiskunfélegyházán zártuk. Az ellenfél teljesen megújult csapattal vágott neki a szezonnak, fiataljaik azonban a bajnokság ezen szakaszára rutinra tettek szert, ráadásul a hazai pálya is mellettük szólt. Mi mindössze hét játékossal vettük fel a versenyt ellenük, ráadásul vezetőedzőnk sem tudott velünk tartani. A csapat a két bajnoki pont és az első idegenbeli siker reményében  utazott Félegyházára.

Az első két negyedben gyors indításokkal, betörésekkel próbáltuk megtörni ellenfelünket, de a fiatalok gyorsan visszazártak, kinti dobásaink pedig rendre kimaradtak, így hol mi, hol a Félegyháza "húzott el" öt-öt ponttal, ami a félidő végére kiegyenlítődött. A bírók engedték a kemény játékot, nehezen szoktuk meg ezt a stílust, viszont következetesen fújtak, talán az első mérkőzés, ahol egy szavunk nem lehetett a bíráskodásra.

A harmadik negyedben nem változott a játék képe, ezért mindkét edző egyszerre próbálkozott felváltani a zóna védekezést emberfogással, amiből eleinte mi, majd fáradtságunk miatt az ellenfél jött ki jobban, ezért visszaálltunk a területvédekezésre, és a negyed utolsó percében nyolc pontos futást bemutatva átvettük a vezetést.

A játékrész végi rohanás feltüzelte a csapatot, a negyedik negyedre elszántan, önbizalommal felvértezve mentek vissza a fiúk. A védekezésben egymást segítve a lepattanók többsége nálunk landolt, támadásainkat végre türelmesen végigjátszottuk, ennek köszönhetően kinti dobásaink rendre a gyűrűben kötöttek ki. A mérkőzés végén a rutin és a szív győzedelmeskedett, így megszereztük első idegenbeli győzelmünket.

 

Következő mérkőzés 2012. január 20-án, a bajnok KAS ellen hazai pályán, amelyre hasonló - vagy még nagyobb - számban várunk Benneteket. Köszönjük azt a támogatást, amelyet ebben az évben Tőletek kaptunk, számtalanszor új lendületet, ezáltal pontokat, győzelmeket jelentett a csapat számára. Köszönjük!!! 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.